8 Januari -10 Januari 2019 åkte vi till Richmond, London, för att spendera 3 dagar med vår mentor som vi fick via Legacy education.

Vår mentor var Hagar Hatchard.
Vi valde honom för att hans erfarenheter inom fastigheter var liknande det vi strävar efter. Dessutom trodde vi att han skulle vara punktlig och noggrann då han är före detta militär, vilket stämmer bra. Vi var dock rädda att han skulle vara en macho kille men tvärtom så var han en trevlig familjefar med glimten i ögat.

Vi tog med vår 9 månader gamla dotter på denna resan. Många förstod inte varför vi inte vänta tills hon var större och kunde ha barnvakt. De som förstod vad vi vill uppnå tyckte vi gjorde helt rätt som inte lät något hindra oss. Vi har tur då vår dotter charmar allt i hennes väg och är väldigt lätt att ha med.

Dag 1 – 8 januari
Vi träffade vår mentor och presenterade vår bakgrund och vår vision för framtiden. Han delade med sig av sin bakgrund och sina erfarenheter inom fastighetsinvesteringar. Sedan startade vi vårt bolag. Vi fick information om skatter och redovisningsprogram av en revisionsbyrå. Vi fick även info om växelkurser av ett företag med fokus på just detta.
Vi fick lära oss en massa av Hagar och räkna på olika projekt. Vi fick i hemläxa att fylla i blanketterna för HSBC så vi kan öppna ett företagskonto de kommande dagarna. När vi kommer till hotellet och fyllt i dessa långa sidor somnade vi lika fort som lillan efter all info.

Dag 2 – 9 januari
Vi fick information om en sida på Internet där man kan hitta fastigheter att investera i. Vi fick även träffa två män från ett sourcing företag, som är ett företag som letar efter objekt åt sina klienter att investera i, mot en avgift. Vi hade även ett live webinar med en “mortgage broker” Som berättade om olika lån som finns tillgängliga och räntesatser på dessa lån.
Efter det så åkte vi ut med Hagar på visningar där vi fick se hur han integrerade med mäklare på plats. Vi lärde oss vilka frågor att ställa och hur man läser av vilken situation säljaren befinner sig i. En väldigt lärorik dag.

Dag 3 – 10 januari
Vi träffade tjejen som skulle hjälpa oss fixa vårt bankkonto och gjorde klart alla blanketter etc för det. Vi spenderade dagen med Hagar som fortsatte att lära oss allt han kunde på dessa 3 väldigt intensiva dagar. Det slutade med att Hagar lekte med vår dotter medan vi räknade på olika projekt för att se att vi verkligen hade stenkoll på varje siffra. Innan vi tog farväl för denna gången gav han oss en affärsplan på de närmsta 2 åren.
Han gör 2 års planer för att det är inte för långt fram för att man ska skjuta fram saker men tillräckligt med tid för att man ska hinna åstadkomma sina delmål.

Det var intensivt men så fruktansvärt givande och vi hade nu en plan för att nå de mål vi satt upp långt innan. Vi tog fredag och lördag till att bara umgås och samlade våra tankar efter dagarna med Hagar innan vi gav oss iväg på en “roadtrip” genom Storbritannien som vi berättar mer om i nästa inlägg.

//Emelie


www.miracle-properties.com