När vi kom hem från 10X tog det ett par dagar att processa allt. Vi hade skype samtal varje dag första veckan med människor vi träffat på 10X. Vårat kontaktnät växte markant dessa dagar och även om vi fortfarande har kontakt med de flesta så har vi valt noga vilka vi vill jobba med.

Vår vision är att erbjuda prisvärda kvalitetsboenden så att våra hyresgäster vill stanna länge. På samma sätt ser vi även på våra relationer till våra samarbetspartners och investerare.

Vi vill samarbeta med människor vi tycker om och som delar vår vision om att skapa en vinn-vinn situation för alla inblandade parter.

Vi vill ha investerare som vill fortsätta investera och på så sätt tjäna pengar samtidigt som de hjälper oss nå vår vision.

Det finns många som bara ser till sitt eget bästa och dessa vill vi inte jobba ihop med även om vi ändå kan hålla kontakt och ställa eller svara på frågor som kan dyka upp.

Två veckor efter 10X och vi närmade oss slutet på juni 2019 och helt plötsligt började massvis av projekt trilla in. Vi valde två som vi kände var lagom att börja med.

Den ena var en “pre-auction” affär. Vilket innebär att säljaren skulle sälja fastigheten på auktion men vi fick chans att köpa den innan dess. Säljaren var själv en investerare så fastigheten var nyrenoverad och det var bara för oss att sälja vidare eller hyra ut den om vi ville det. Vi kände att vi ville bygga mer kapital och bestämde oss för att sälja den vidare när vi köpt den.

Hela processen tar några veckor att få klart men när man köper på pre-auction så har man endast 28 dagar på sig att slutföra köpet så alla måste jobba lite snabbare än vanligt.

Bara två dagar senare fick vi in ett annat projekt som vi ville testa på. Detta projekt var en lägenhet i Birmingham som vi skulle hyra för att sedan hyra ut som korttidsboende på Airbnb och liknande sidor.

De två första veckorna i Juli bestod av att fixa med papper och jaga på advokaten så vår tidsram på 28 dagar skulle hålla samtidigt som vi fixa med kontraktet för lägenheten i Birmingham.

Den 11 juli skulle vi åka till Petersborough i England för att gå på en kurs om fastighetsinvesteringar och vi ville ha allt klart innan dess då vi inte skulle ha tillgång till skrivare den helgen.

Vi satt på kursen den 12 juli när båda projekten gick i hamn.

//Emelie