Samma dag som våran R2SA blev klart så blev köpet av vår första fastighet också klart.

Efter mentorskapet var våran strategi att “flippa” (köpa/renovera/sälja) i 2 år för att sedan börja göra större projekt. Efter 2 år skulle vi göra större projekt samtidigt som vi flippar för att öka kapital och köper hus för att behålla i våran BTL portfolio. (Buy To Let)

Under tiden vi väntade på att dealen i Skottland skulle gå igenom så hade vi fått tillgång till mer kapital genom nya investerare. Vi kunde därför köpa en bättre fastighet när den i Skottland inte gick igenom.

Vi träffa dessa sourcing agents på 10X. Vi blev introducerad av en vän som hade köpt 4 fastigheter under senaste månaden från de.

Under våran utbildning har vi fått höra att södra Wales är ett bra område för att flippa i, detta eftersom det finns ett överflöd av gamla fastigheter i behov av renovering. Majoriteten av köpare vill ha ett hus som de slipper renovera.

När vi kom hem från 10X så hade vi ett Skype samtal med sourcerna och de hade hittat en deal åt oss. Vi gjorde våran undersökning på området och fastighetsmarknaden i det området precis som vi har lärt oss. Ett exempel på något vi kollar är om det är ett område där majoriteten hyr eller köper sin bostad.

Den här fastigheten var speciell, den behövde ingen renovering då fastighetsinvesteraren redan hade renoverat. Han ville sälja fastigheten betydligt högre än vad vi köpte den för. Anledningen till att vi fick den för det priset var att hans låneperiod höll på att gå ut och han ville inte betala de stora avgifterna som kommer om man går över tiden. Han var därför motiverad att sälja till ett lågt pris.

Efter undersökningen så tackade vi ja till huset eftersom huset var köpt via en auktion blev vi tvungna att lägga en deposition på 10 % och betala resten inom 28 dagar.
Pulsen gick från 0-100 direkt när vi skrev på.
Vi fick gå och vidimera våra pass och adress (proof of address) sedan härleda pengarna 6 månader bakåt genom kontoutdrag.

Efter vi hade gjort allt detta så var det bara att skriva på.
Samtidigt höll vi på med att fixa vår R2SA så det var mycket stress de här veckorna!

Fastigheten är värderad till 30 000 pund mer än vad vi köpte det för utan att vi har gjort något. Nu är den uppe försäljning, säljer vi inte den inom 6 månader så sätter vi ett bolån på den och får ut alla pengarna och kan sedan betala tillbaka våra investerare.

5x Win – Win situation =

  1. Vi löste fastighetsinvesterens problem med lånet
  2. Sourcer tjänade pengar
  3. Vi fick ett hus under marknadsvärdet
  4. En familj får ett nytt HEM!
  5. Sist men inte minst våra investerare får en bra AVKASTNING!

//Nana